Nordreisa Rideklubb - FØR og NÅ

FØR:

Når en skal snakke om klubbens historie, kommer Geirmund Vik tidlig inn i bildet. Han var initiativtaker til at klubben skulle stiftes. I 1971 ble Nordreisa Rideklubb stiftet på flomstad, hvor det første klubblokalet lå. Nordreisa Rideklubb er den første rideklubben som er stiftet i Nord-Norge!

På midten av 70-tallet flyttet klubben til Lunde. Det var Nordreisa Kommune som ga klubben tomta. Mesteparten av hestene var militære hester som kom fra kløvkompaniet. På Lunde startet klubben opp med hestefag i ungdomsskolen, og var de første i Norge som hadde hestefag i skolen. 15-16 timer med skoleridning i uka ga gode penger i kassa, men ikke nok til å bygge et hestesenter.

Det ble tidlig stiftet et andelslag. Andeler ble solgt slik at Nordreisa Rideklubb kunne stille med egenkapital når et hestesenter skulle bygges. Etterhvert ble det også dannet en byggekomité. Tidlig på 90-tallet var det en velvillig ordfører som hjalp klubben med tomt til å bygge Nordreisa Hestesenter. I mai 1992 ble de første grunnsteinene til Hestesenteret lagt.Høsten 1992 flyttet klubben inn med hestene sine i det nye senteret. Den offisielle åpningen av Nordreisa Hesteenter var i februar 1993.

NÅ:

Nordreisa Rideklubb driver Nordreisa Hestesenter, som ligger på Tømmernes en drøy kilometer fra Storslett sentrum. Klubben driver blant annet rideskole på kveldstid, barneridning på lørdager, arrangerer turer på timesbasis med hest, leier ut stallplasser, samt hele anlegget forøvrig til diverse arrangementer.

I tillegg arrangerer klubben ride- og kjørestevner, og leier inn instruktører til weekendkurs i bla.a. sprang- og dressurridning, kjøring med hest osv.

Nordreisa Hestesenter:

Stallanlegget har stallplasser til 20 hester i hovedstallen og 5 stallplasser i "gammelstallen".

Videre er der garderobeanlegg, klubbrom m/kjøkken og lagerfasiliteter, innendørs ridebane 20x40 m. med tilhørende tribuner, utendørs ridebane 35x60 m med flombelysning, hensiktsmessig gjerdeanlegg/paddocker og gode parkeringsmuligheter.

Rundt anlegget er det vakker natur med flotte muligheter for turridning.