Hva må være i orden før stevnestart?

NRYF's kort oppsummerte liste over hva som må være på plass for stevnestart i kommende sesong, enten du skal starte interne klubbstevner eller Lands- og elitestevner. Alt merket i rødt er direkte linker til nærmere informasjon om hvordan man kan gå fram for å få gjort de forskjellige forberedelsene.

En ny sesong er rett rundt hjørnet og det er en del å huske på før du og hesten er klar til å starte. Du finner alt du trenger å vite under Stevnestart i toppmenyen, men vi minner om et par av de viktigste punktene:

Førstegangsregistrering

Alle hester som skal konkurrere på stevner i NRYFs regi må registreres i vårt konkurranseregister (førstegangsregistrering). Dette gjelder også hester som kun skal starte på klubbstevner og lave klasser på D-stevner.

Hestelisens

Alle hester og ponnier som skal starte klasse LB eller høyere på distrikts-, lands- og elitestevner må ha løst hestelisens. Hestelisensen går i sin helhet til Krafttak for ridebanebunner.

Rytterlisens

Grønt Kort og rytterlisens skal sikre at konkurranseryttere har nødvendige basiskunnskaper om hest og sikkerhet og om konkurransereglementet. Rytterlisens skal også ivareta sikker identifikasjon av rytterne.

NB! Hvis du har rytterlisens og kun skal betale denne for 2015 må dette gjøres i MinIdrett, mer informasjon.

Bruk posten

Flere og flere sender inn kopi av pass og lignende via e-post i forbindelse med registrering og eierskifte. Disse er ofte uleselige og medfører mye ekstraarbeid for oss både fordi vi må skrive ut alt, og i tillegg svært ofte har problemer med å tyde papirene.  Påse at kopier av kvitteringer, pass, eierbevis etc. er leselige, hvis ikke blir det vanskelig for oss å utstede dokument med korrekte opplysninger.

Adresse: Norges Rytterforbund, v/Andreas, 0840 Oslo.
Eventuell registrering på dagen, med ekspressgebyr, må avtales på forhånd.

Hesteregistrering og eierskifte vi får inn via vanlig post prioriteres og blir behandlet før andre henvendelser.