Rehabilitering av Nordreisa Hestesenter

Ved utgangen av 2015 ble vi ferdig med rehabiliteringen av Nordreisa Hestesenter. Vi vil fortelle litt om det arbeidet som er gjort og stolt vise frem hvor fint vi har fått det. Men først – et lite tilbakeblikk til 2013 før arbeidet startet opp.

alt

Nordreisa Hestesenter ble bygget i 1992.  I årenes løp har det vært foretatt nødvendig vedlikehold, men tidens tann setter etter hvert dype spor og til slutt var det ikke lenger mulig å reparere. Vi måtte rett og slett oppgradere anlegget for å tilfredsstille dagens drift. Arbeidet ble planlagt i to trinn – først en rehabilitering av stallen og deretter bygge ut for å få plass til fórkutter og traktorgarasje.

Trinn 1 - Rehabiliteringen av stallen startet sommeren 2013.

Den gamle stallinnredningen var så utslitt at den ble byttet ut. Vi hadde problemer med kondens og fukt i stallen så avfuktingsanlegg ble montert. Belysningen holdt ikke mål, så den ble skiftet.  Det samme ble rør og vannkar i boksene, taket ble isolert og veggene malt. Alt arbeidet ble gjort med egeninnsats, og når høsten kom kunne hestene flytte inn i den fine nyrenoverte stallen.

Trinn 2 – utbyggingen startet så smått opp sommeren 2014.

Bakgrunnen var at vi ikke hadde egnet lokale til å ta inn rundballer, så de ble kjørt inn på låven. Å håndtere disse frosne rundballene var veldig tungt. Ved å bygge ut fikk vi plass til fórkutter og traktorgarasje og vi forbedret arbeidsforholdene betraktelig for ansatte og øvrige brukere av stallen. Utbyggingen tok litt tid og anlegget ble ikke ferdigstilt før i desember 2015.

Rehabiliteringen av Nordreisa Hestesenter er finansiert med spillemiddeltilskudd til idrettsanlegg, kommunalt tilskudd, egenkapital og dugnadsinnsats. I byggeperioden og mens vi venter på å få utbetalt tilskuddene, har vi mellomfinansiert prosjektet med lån i SpareBank 1 Nord-Norge. I sommer fikk vi beskjed om at vi nå er tildelt kr 855 000,- av årets spillemidler.  Bidraget fra spillemidlene er helt avgjørende for at vi kunne oppgradere anlegget.

Mens rehabiliteringen av stallen er gjort med egeninnsats, har vi engasjert profesjonell hjelp til tilbygget. Byggmann AS har vært entreprenør og har gjort en fantastisk god jobb med å tegne og føre opp tilbygget.  Vi har hatt et meget godt og konstruktivt samarbeid med dem gjennom hele byggeperioden.

Byggmann AS er for øvrig en av Nordreisa Rideklubb sine hovedsponsorer – det samme er SpareBank 1 Nord-Norge. Vi benytter anledningen til å takke for støtten vi har fått og fortsatt får, den betyr veldig mye for oss.  Uten slik støtte vil det være atskillig vanskeligere å drive arbeidet i rideklubben.

alt